עבודה לסטודנט

אז נכון, יש גם סטודנטים שאינם עובדים במהלך לימודיהם, או עובדים בחופשים בלבד. אולם רב הסטודנטים במדינת ישראל עובדים בעבודה כזו או אחרת, בין אם חלקית ובין אם במסגרת מלאה, בין אם כהתמקצעות בתחום העבודה שבו הם רוצים לעסוק או בין אם לממן את מגוריהם וחייהם. על פי סקר שנערך לא מכבר כמעט 70 אחוז מהסטודנטים עובדים בעבודה כזו או אחרת.

 

מבחינת הנתונים היבשים שכר הסטודנט הממוצע הוא כ 2500 ש"ח לחודש, ע"פ חישוב של 21 שקל לשעת עבודה ( מקובל כי שכר הסטודנט חושב כ 125 אחוז משכר המינימום במשק) לפי ממוצע של 25 שעות עבודה בשבוע. ( שנותנות מרווח נשימה ללימודים כמובן.)


אז איך מחפשים עבודה? מהם העבודות הפופולריות בקרב סטודנטים ואיך לדאוג שלא יסבנו את הסטודנט? ננסה לענות על שאלות אלו ואחרות כאן.

 

אהבת? שתף ב:


איך מחפשים עבודה בתור סטודנט:


בעידן המקוון יש מגוון רחב של אפשרויות למציאת תעסוקה, אם פעם היו אבותינו מכתתים רגליהם בין משרדים ומקומות עבודה ומחלקים קורות חיים, הרי שכיום ניתן לחפש עבודה באחד הלוחות באינטרנט ע"פ אזור וסוג משרה, לשלוח קורות חיים במייל ולהירשם אונליין לאחד מחברות כח האדם שישמחו לנצל את כישוריכם. באוניברסיטאות הגדולות קיימים מרכזי גיוס והשמה לסטודנטים, שם אחד היתרונות הוא שהמעסיקים נמצאים בבקרה של אגודת הסטודנטים ומחוייבים לדאוג לרווחתכם. תקופות מבחנים למשל מובאות בחשבון והסטודנט מקבלים התחשבות. שכר הסטודנטים גם הוא יהיה בפיקוח וכן זכויותיכם הסוציאליות.


בקמפוסים רבים תוכלו לעבוד במסגרת האוניברסיטה כעוזרי הוראה, אגודה ונותני שירות למיניהם. את המשרות הנ"ל בדרך כלל מוצאים על לוחות המודעות בקמפוס, לוחות המודעות במעונות ואתרי האינטרנט של אגודת הסטודנטים.
 

בערים גדולות, בעיקר בירושלים ותל אביב ניתן למצוא הצעות רבות בסקטור הממשלתי ציבורי. השכר בתפקידים אלה אינו גבוה במיוחד אולם תנאי ההעסקה טובים וקיימות אפשרויות לקידום.
רבים למשל מלומדי האוניברסיטה העברית עובדים במשרדי ממשלה ברחבי העיר ובגופים ממלכתיים "אחרים"- ובסיום התואר רבים מהם נשארים בשירות הציבורי. את המידע על אפשרויות אלו ניתן למצוא בפורטל שער הממשלה ובמכרזים שונים בעיתונים.
 

מהם התחומים הפופולריים בקרב סטודנטים?


בנוסף לעבודות הממשלתיות שכבר הוזכרו, בין התחומים המועדפים על סטודנטים אפשר למצוא את תחומי השמירה והשליחויות. במשרות אלה השכר נובע בעיקר מטיפים. לעיתים קיימות הטבות כגון כלי רכב. כמו כן, סטודנטים רבים בוחרים להשתלב במרכבי זירות כגון בחברות סלולר או במגזר ההייטק, שם יכולים סטודנטים מתחומי הלימוד המתאימים לצבור ניסיון מעשי כבר בזמן התואר. כמו כן קיימות אפשרויות שונות בשוק החופשי כגון מלצרות, ברמנים או העברת שיעורים פרטיים. בדרך כלל השכר השעתי גבוה למדיי באותם אפיקים.

מהן זכויות הסטודנט?


התשובה תלויה בטיב המעסיק וסוג המשרה. בגופים הממשלתיים בד"כ הסטודנטים חותמים על חוזה אישי מיוחד. חוזה זה נותן להם שכר שעה גבוה יותר אך אינו מקנה להם זכויות פנסיוניות או קביעות כמו עובדי הממשלה הקבועים. בחברות גדולות במשק תנאי ההעסקה טובים לסטודנטים שכן ברובם קיימים ביטוחי מנהלים למיניהם והפרשות לקופות גמל. בשמירה או בחברת כח אדם הגמישות אמנם רבה, אבל תנאי ההעסקה הם נמוכים יותר. לרוב לא יהיו זכויות פנסיה או הפרשות שונות, למעט פיצויי פיטורין וחישובי חופה והבראה שמגיעים במסגרת חוק העבודה הקיבוצי עליו חתומות מרבית חברות כח האדם.

במשרות בהם השכר שעתי ויש משמרות הסטודנטים זכאים, כמו כל עובד, לתוספת לילה, שבת וחג וכן לדמי נסיעות בהתאם להיקף משרה. בתחומים כמו מלצרות ומשלוחים מומלץ מאד לבקש מהמעסיק תלוש שכר מינימום לפחות על מנת לכסות את דמי הביטוח הלאומי ומס הבריאות. לא כדאי לעבוד במקום בו אינכם מכוסים מבחינה ביטוחית או רפואית, זה עלול לבוא בעוכריכם. החוק בישראל אינו מתיר העסקה של עובדים ללא משכורת מינימום לשעה, ואם כסטודנטים אתם מוגדרים כלא עובדים תיאלצו לשלם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות שנתיים.


פרטים נוספים אודו אפשרויות העסקה ותעסוקה נשמח לתת לכם באמצעות דף צור קשר כאן באתר. עבודה נעימה ופוריה!

עדכונים אחרונים באתר
חדשות ועדכונים
עכשיו בפורום
מלגות חדשות
ימים פתוחים