מגורים לסטודנט, איך למצוא?

אדם חכם אמר פעם כי מי שאינו ישן טוב בלילה לא יוכל ללמוד טוב ביום. שאלת מיליון הדולר לסטודנט המתחיל היא היכן לשים את הראש בלילה, ומי ידאג שירח לא יטפטף עלינו. נכון – בישראל לא סביר להניח שקיים סטודנט הומלס, אבל הדילמה של הוצאות הדיור ומציאת דיור במהלך תקופה לא קצרה של 3 שנים לפחות הינה אחת השאלות הקובעות היכן ללמוד ומה ללמוד.


במאמר זה נתייחס לסטודנטים עם מצב כלכלי קשה ולכאלו שמצבם טוב יותר. נשתדל לפרט את דרכי מציאת המגורים של סטודנט במצב כלכלי קשה וזה שמצבו טוב יותר.

 

אהבת? שתף ב:


מעונות הסטודנטים ומגורים לסטודנט במצב כלכלי קשה


אז נכון, אולי הקצנו במעט את ההתייחסות לכיסו של הסטודנט, וכדי לחדד את הנקודה נאמר שהפתרונות המוצעים כאן לסטודנט מתאימים גם לאלו הרוצים לחסוך בעלויות מגורים, אלו המתגוררים רחוק וכאלה שמעדיפים חיי קומונה על פני חיים קפיטליסטיים.


בארץ קיימים 28 קמפוסים ובהם קרוב ל 30000 מיטות מסובסדות, קרי מעונות ודיור סטודנטיאלי במחירים נמוכים ממחירי השוק. מעונות הסטודנטים בשמם הנפוץ, הינם ברובם מרכזים של חדרים במתחם, לרב מתחם סגור מעין קיבוץ, הקרובים לקמפוס הלימודים ומאפשרים תמורת סכומים נמוכים ולעיתים סמליים מגורים לאורך תקופת הלימודים. המחיר הנע בין 250 ל 1500 ש"ח לחודש כולל בתוכו את תשלומי המים החשמל והמיסים העירוניים.

 

במעונות יש שירותי כביסה, קירור, מועדון, סופרמרקט ועוד שירותים המאפשרים מגורים בסביבה נוחה יחסית. לרב המעונות מחולקים לחדרים בהם יש בד"כ 2 שותפים, כאשר דירות הסטודנטים מאכלסות בין 3 ל 6 שותפים.

 


הסטודנטים הזכאים לקבל מעונות הינם בד"כ סטודנטים הגרים 50 ק"מ ומעלה מהקמפוס, כאשר ישנה העדפה לאלו הנכללים בשכבות סוציואקונומיות נמוכות. במספר רב של מעונות קיימות גם מלגות מגורים לנזקקים או למקרים מיוחדים ושכר המעונות נקבע בהתאם. בקמפוסים של המכללות המרוחקות יותר ( בצפון, בדרום וביו"ש) תנאי המגורים לרב טובים יותר, עד כדי יחידת דיור לכל סטודנט, וזאת על מנת למשוך סטודנטים ממקומות רחוקים. באוניברסיטאות הגדולות תנאי המחייה צפופים יותר – אך חיי החברה עשירים יותר.


את הבקשות למעונות יש להגיש מספר חדשים לפני תחילת שנת הלימודים. רצוי לברר על מה ממליצים הסטודנטים שכבר נמצאים במעונות. קיימים הבדלים בין מתחמים כמו בכל דבר יש טובים יותר וטובים פחות.


לשכור דירה - מגורים לסטודנט שיכול להרשות לעצמו


גם כאן, לאו דווקא מי שמצויה בידו הפרוטה בוחר במגורים שאינם מעונות מסובסדים. רבים מהסטודנטים עוברים לגור עם חברה או עם חבר, או שפשוט אינם מסוגלים לחיות בתנאי קיבוץ ( במרבית הקמפוסים) ורוצים שקט ושלווה. כך גם מחזיקי בעלי חיים, האסורים להחזקה במעונות סטודנטים. הפתרון בד"כ הוא שוק הדירות החופשי. בערים הגדולות תל אביב, חיפה וי"ם ישנו הבדל משמעותי בין שכר הדירה במעונות לבין ההוצאות על דירה, בערי הספר ניתן למצוא דיור טוב ולאו דווקא יקר יותר מאשר הדיור במעונות הסטודנטים.

 

הביקוש בתל אביב וירושליים מקפיץ את מחירי הדירות לשמיים. סטודנט ממוצע העובד ולומד צריך בדרך כלל לקחת שותפים לדירה. החיפוש אחר הדירה אורך לעיתים זמן רב, עד שמוצאים מיקום טוב, נגישות, דירה שתמצא חן והכי חשוב שותף או שותפה לא בעייתיים. את החיפוש מומלץ לערוך באינטרנט בלוחות הדירות, אפשר לחפש דירה שיש בה כבר דייר או לחפש דירה טובה ואח"כ לפרסם דרוש שותף.

 

ההימור במקרה השני הוא בכך שיימצא אחד כזה. המינוסים בשכירת דירה היא במחיר שעשוי להגיע למאות דולרים בחודש לא כולל הוצאות נלוות, שכירות שתהיה לאורך כל השנה גם בחופשים, ותלות בשותף או שותפה לתשלום שכר הדירה. היתרונות- רמת חיים טובה יותר, שקט מפעילות הקמפוס הענפה וקרבה למרכז העירוני. במקרה של שכירת דירה מומלץ לבדוק מספר חודשים מראש. תחילת הלימודים תעלה לכם מחירים ותעלה לכם את מפלס העצבים. בערים הגדולות כדאי למצוא דירה לפני תחילת שנת הלימודים. לפרטים נוספים אודות אפשרויות למעונות ומלגות ניתן לפנות אלינו בדף צור קשר ואנו נשתדל לסייע לך במציאת הגג המתאים.

עדכונים אחרונים באתר
חדשות ועדכונים
עכשיו בפורום
מלגות חדשות
ימים פתוחים